Rosenbevegelser - Easy Movements  

Rosenbevegelser er en slags «Rosenbehandling flyttet fra benk til bevegelse». Det å bli bevisst på hva kroppen egentlig ønsker å gjøre av bevegelser, er en viktig del i det å bli kjent med seg selv og sine egne grenser. Et ledd produserer bare leddvæske ved bevegelse, derfor er det så viktig å røre på seg. Vi anbefaler en time i uken for å beholde mykheten i kroppen.

Vi gjør enkle øvelser til musikk som gir rytme og «hjelp» til øvelsene. Store gode myke bevegelser! Her er ingen prestasjon. Vi gjør øvelsene så langt det kjennes behagelig, og vi kjenner hvor det strekker og hvor det strammer, hvor det er begrensninger og hvor det er fleksibilitet!

Ingenting skal gjøre vondt, prøv å kjenne etter hvor denne grensen går – og stopp litt før! Vi kjenner innover i kroppen hva som skjer og hvor det skjer. Øvelsene innebærer ingen anstrengelse - avspenning og pust er nøkkelord. Frie bevegelser, fri pust og mer tilstedeværelse i deg selv er målet. Å være i nuet!

Du kan bli støl og sliten etter en time med Rosenbevegelser, ikke fordi vi har trent så hardt, men fordi noen muskler som kanskje har vært spent i lang tid endelig våger å slippe. Du blir ikke svett og utmattet av bevegelsene, tvertimot, du vil føle deg blid, avslappet, fornøyd og føle deg mer «venn med kroppen». Kanskje også takke den for det den har gjort for deg i dag!

Rosenbevegelser

   
Sist oppdatert 18.03.18
© Norske Rosenterapeuters Forening
Webdesign AWdata